Dostavba dálnice D6 bude mít své koordinátory z Karlovarského kraje i Ředitelství silnic a dálnic

7. říjen 2019 13:00

Karlovarský kraj a Ředitelství silnic a dálnic bude mít koordinátory pro dostavbu dálnice D6. Spolupráce obou institucí by měla urychlit přípravu staveb. Bude ale nutné nejprve připravit právní rámec pro práci koordinátorů.

„Kraj by mohl pomoci například s výkupem pozemků pro stavby, s jednáním s vlastníky a podobně. Přeci jen kraj má širší pole působnosti, zná některé vlastníky, protože s nimi třeba v minulosti jednal, a podobně,“ řekl Jan Lichtneger, který bude koordinátorem za Karlovarský kraj a je zároveň ředitelem Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje.

Ministr dopravy Vladimír Kremlík při nedávné návštěvě Karlovarského kraje řekl, že z celkové délky budoucí dálnice D6 je zprovozněno jen 37 kilometrů, dalších 14,7 kilometru je ve výstavbě. Předpokládaný termín dostavby zbývajících úseků je rok 2026.

Dálnice D6 sice povede přes tři kraje - Středočeský, Ústecký a Karlovarský, ale právě pro Karlovarský kraj má dálnice strategický význam. Bude totiž hlavním spojením s Prahou. Zatím řidiči musí jezdit po silnici I/6, která vede přes řadu obcí a při nehodách, které jsou na ní časté, se doprava na dlouho zcela zablokuje.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související