Doprava ve městech se postupně vrací k normálu

5. květen 2020 13:00

Od tohoto týdne se doprava v Karlových Varech, ale i dalších městech v kraji vrací o další krok k normálnímu fungování.

Například v lázeňské metropoli byl obnoven výdej parkovacích karet ve stanovených úředních hodinách. Majitelé propadlých parkovacích karet si je mohou vyměnit do 11. května.   

Od pondělí 4. května byl také opět obnoven provoz parkovacích automatů. Parkovné lze zaplatit mnoha způsoby, hotovostí, mobilní aplikací MojeDPKV, u vybraných automatů rovněž bezkontaktní platební kartou.

Tento týden se také vrací do provozu automaty na vydávání krátkodobých povolení k vjezdu do lázeňského území. Dlouhodobá povolení (nad 7 dní) lze vyřídit na magistrátu města.

Také v Chebu už se za parkování znovu platí

I v Chebu už fungují parkovací oblasti ve standardním režimu. V souladu s dopravním značením je možné ve vymezených zónách zaparkovat pouze s parkovací kartou, po uhrazení parkovacího poplatku či po omezenou dobu s použitím parkovacích hodin.

MHD v Sokolově funguje v běžném provozu

Městská hromadná doprava se v Sokolově a v přilehlých obcích se vrátila do normálu už od 1. května. Nadále platí, že je v autobusech třeba dodržovat základní hygienické předpisy, tedy mít nasazenou ochrannou roušku a snažit se dodržovat za daných možností odstup od ostatních cestujících. V sokolovské MHD tak skončila mimořádná regulační opatření, včetně prázdninového jízdního řádu, která platila kvůli epidemii koronaviru od 24. března.

autor: Radim Jehlík | zdroje: Magistrát města Karlovy Vary , Městský úřad Cheb , Městský úřad Sokolov
Spustit audio