Další hráči karlovarské Energie podepsali nové smlouvy

17. prosinec 2018 12:00

Sestava karlovarské Energie nepřijde ani v nadcházejících sezonách o své dva mladé pilíře. Nové smlouvy podepsali obránce Ondřej Šafář a útočník Ondřej Beránek.

Připojili se tak k útočníkovi Jakubu Flekovi, který před dvěma týdny rovněž podepsal novou smlouvu.

„Jsme rádi, že se nám podařilo podepsat další hráče z mladého jádra našeho mužstva, na kterých chceme v budoucnu stavět. Věříme, že je to signál i pro naše sponzory, jak současné, tak i potenciální, že se snažíme budovat tým, který by mohl v budoucích letech atakovat vyšší příčky extraligové tabulky,“ uvedl k prodloužení smluv hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Oba hráči budou v zelenobílých barvách působit až do konce sezóny 2020/21

Dvaadvacetiletý útočník Ondřej Beránek přišel do Karlových Varů během sezóny 2012/13. V letošním extraligovém ročníku doposud odehrál 26 zápasů s bilancí 7 gólů a 5 nahrávek. V uplynulém týdnu si důrazný forvard připsal své premiérové starty v reprezentaci, ve které v nedělním zápase turnaje Channel One Cup proti Švédsku poprvé bodoval.

O necelé dva měsíce starší obránce Ondřej Šafář patří ke karlovarským odchovancům, kteří se z mládeže propracovali až do extraligového týmu dospělých. Zkušenosti v dospělém hokeji nabíral postupně v prvoligových štacích v Jihlavě či Prostějově. Od sezóny 2017/18 už patří ke stabilním členům A-týmu, za který doposud odehrál 23 utkání s bilancí dvou nahrávek.

autor: nkr | zdroj: Daniel Kubelka (HC Energie Karlovy Vary)
Spustit audio

Související