Chystáte se péct domácí chleba? Takhle bude ještě křupavější a chutnější
Pečete domácí chleba? V dřívějších dobách se pekl alespoň 1x týdně a naše babičky měly mnoho dobrých fíglů, jak ho vylepšit.
Aby byl chleba nadýchaný, stačí do těsta nastrouhat jednu uvařenou bramboru. Kůrka bude krásně křupat, když několikrát během pečení nalejete na dno trouby trochu studené vody. Chleba bude krásně vonět, když kmín nejdříve na sucho opražíte na pánvi.
A ještě poslední tip, ten zaručí vláčnost chleba. Do těsta zkuste přidat půl hrnku podmáslí. Myslím, že chuť a vůni domácího chleba nic nepřekoná a není nic jednoduššího, než nějaký upéct.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.