Cheb získal dotace na čtyři projekty, ve městě vyroste dopravní hřiště

5. květen 2014

Dětské dopravní hřiště na Skalce, víceúčelové hřiště u 2. základní školy, zastřešení venkovního kluziště u zimního stadionu a úprava vnitrobloků – to jsou projekty v Chebu, které už jistě získají dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad.

Projekt zastřešení venkovního kluziště na zimním stadionu spočívá v částečném zastřešení, kdy střešní konstrukce bude chránit malou ledovou plochu před sněhem, deštěm nebo sluncem. Kluziště by díky tomu mohlo být využíváno i ve dnech, kdy nejsou příznivé klimatické podmínky.

Dětské dopravní hřiště u tenisových kurtů budou využívat nejen školy, ale i školky a odpoledne bude veřejně přístupné rodičům s dětmi. Vedle různých křižovatek tam bude i kruhový objezd a železniční přejezd se signalizací i bez ní. U hřiště, které by měl spravovat Dům dětí a mládeže Sova, se bude nacházet také budova se zázemím.

S budováním nového hřiště pro 2. základní školu v Chebu se již začalo. Nacházet se zde bude hřiště na malou kopanou, atletická dráha, dráha pro in-line bruslaře, doskočiště, atletické sektory, ale také zázemí a prvky pro menší děti.

Posledním schváleným projektem je revitalizace vnitrobloku Obrněné brigády - 26. dubna. V rámci projektu budou provedeny stavební úpravy stávajícího dvorního traktu, rovněž dojde k vybudování veřejných parkovacích míst pro osobní automobily.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio