Cheb omezí na některých místech sekání trávy

29. květen 2019 12:00

Cheb začne v některých částech města omezovat sekání trávy. Chce v zeleni zadržet vodu a vrátit do města dříve běžný hmyz. Počet lokalit, kde se bude sekat méně, se má postupně rozrůstat.

„V souvislosti se stále se prohlubujícím se problémem sucha, který nás každý rok trápí, jsme se rozhodli, že vytipujeme lokality, kde omezíme seč trávy,“ řekl místostarosta Chebu Jiří Černý. Sekat se tam bude jednou nebo dvakrát za sezonu, doplnil.

„Dalším z důvodů, proč jsme se rozhodli k tomuto kroku, je to, že v podstatě dnes už nepotkáme ve městě a jeho okolí jiný hmyz než mouchy, nejsou vidět motýli, nejsou vidět včely,“ doplnil Černý. Omezení sekání trávy by se mělo týkat například Gertnerových sadů za ulicí 17. listopadu, úseků podél trati na Spáleništi, Dvořákových sadů na Zlatém vrchu, ale třeba i některých částí areálu Krajinka.

Zatímco dosud se zelené plochy ve městě sekaly čtyřikrát i víckrát za sezonu, nyní by zejména na okraji města měly zůstávat některé travnaté plochy bez intenzivního sekání. To by mohlo vrátit zpět i rostliny, které byly dříve běžné, a zelené plochy by tak mohly zase vypadat jako louky.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio