Bylinkářské recepty – po chřipce, na klouby a svaly, pro tvorbu mateřského mléka

Recepty z bylinkářské poradny Vladimíry Štenglové.

Grešíkův regenerační čaj po virových a bakteriálních onemocněních

4 díly lopuch kořen
4 díly drcený šípek
1 díl ibišek kořen
1 díl nať zeměžluč
1 díl jahodník list

Nálev pijeme 2x denně po dobu 1 až 2 týdnů. V případě užívání antibiotik až po jejich dobrání.

Kostivalová mast

4–6 čerstvých kořenů provaříme v sádle. Druhý den zopakujeme. Scedíme, přidáme pár kapek levandulové silice. Uchováváme v lednici.

Čaj podle Dr. Theisse napomáhající tvorbě mateřského mléka

20 g anýzu
20 g fenyklu
20 g kopru (plody)
20 g kmínu (plody)
20 g sporýše lékařského

Pijeme 2 x denně nálev buď hned po porodu na rozběhnutí laktace, nebo v případě, kdy třeba vlivem stresu apod. se tvorba mléka zhoršuje. Užíváme max. 3 týdny.

Spustit audio