Brána do nitra Země nabízí několik zajímavých zastavení od Chebu až po Německo

17. září 2021

Turistický tip nás zavedl do Chebu, do blízkosti vodní přehrady Skalka. Právě tady najdete Goethův naučný lesopark, který vznikl v rámci přeshraničního projektu a stejnojmenné stezky Brána do nitra Země.

Jedním ze zastavení Brány do nitra Země je Goethův naučný lesopark. Najdete ho nad chebskou vodní přehradou Skalka. Kromě relaxace a vyžití v přírodě, za kterým sem míří převážně rodiny s dětmi, nabízí zároveň mnoho zajímavých informací z oblasti geologie nebo historie.

„Lesopark je tvořen několika tématickými tabulemi. Pomyslně začíná mapou, která vám ukáže, kde stojíte a co všechno v rámci projektu a stezky Brána do nitra Země můžete najít,“ uvedla projektová manažerka z Městského úřadu v Chebu Miroslava Novotná Petříková.

Součástí stezky je také historické centrum Chebu, Komorní Hůrka, Soos u Františkových Lázní a německý Fichtelberg, kde je návštěvnická štola. „Je to velmi přívětivé pro odborníky i rodiny s dětmi. Pomocí naučných tabulí se snažíme jim zpříjemnit běžnou procházku a zároveň jim dát možnost, aby se něco dozvěděli,“ doporučuje manažerka.

autoři: Jana Strejčková , nkr
Spustit audio