Bečov nad Teplou má nové vedení města

4. prosinec 2018 08:00

Novým starostou Bečova nad Teplou se stal Miroslav Nepraš z místního Hnutí nezávislých pro Bečov, Krásný jez a Vodnou. 

Pozici první místostarostky zastupitelé nabídli bývalé starostce z KDU ČSL, která ale odmítla. Druhým místostarostou se stal Petr Kužvart z Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst.

Miroslav Nepraš ve funkci střídá Olgu Halákovou, která letos v komunálních volbách kandidovala za hnutí Volba pro město. Ve volbách ale neuspěla a z vedení radnice tak odchází po dvanácti letech. Nový starosta, Miroslav Nepraš, dosud působil jako uvolněný, jeho zástupce Petr Kužvart naopak uvolněný nebude.

Změna ve vedení Městského úřadu potvrzuje výsledky komunálních voleb. V devítičlenném zastupitelstvu získalo čtyři hlasy a nadpoloviční většinu Hnutí nezávislých pro Bečov, Krásný jez a Vodnou. Kandidoval za něj i nový starosta.

Volba pro Bečov, za který kandidovala odstupující Olga Haláková získala mandáty tři. Jako třetí se do zastupitelstva dostalo Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst.

Ustavující zasedání zastupitelstva konalo na druhý pokus. Při první schůzce se zastupitelé na nové podobě vedení města nedokázali shodnout.

Volební účast v nedávných komunálních volbách přesáhla v Bečově nad Teplou  50 %. Nejvíce preferenčních hlasů, 190, získal Miroslav Nepraš.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio