Badatelna v Karlovarské krajské knihovně přivítala první návštěvníky

16. březen 2023 17:00

Krajská knihovna v Karlových Varech nabízí novou službu. Od tohoto týdne bude pravidelně vždy ve středu k dispozici nová badatelna. Ta se nachází v přízemí nové budovy depozitního skladu.

Zájemci tam můžou studovat literaturu, kterou knihovna nepůjčuje domů. Čtenář ale musí minimálně 24 hodin předem požádat o tituly, které ho zajímají a knihovna mu je dopředu připraví. Služba je pro čtenáře bezplatná.

Zájemci zde mohou využít vstup do databází Kramerius, Děl nedostupných na trhu a dalších elektronických informačních zdrojů. Materiály lze studovat i na svých zařízeních, k dispozici je i WIFI připojení. 

Prostor badatelny je určen k nerušenému studiu

Do studovny lze rezervovat pouze dokumenty ke studiu na místě. Pokud potřebuje čtenář zamluvit knihu k vypůjčení, použije obvyklý způsob rezervace ze svého čtenářského účtu.

Badatelna bude otevřená každou středu od 14 do 18 hodin. Po domluvě je možné ji využít i mimo provozní hodiny.

Krajská knihovna Karlovy Vary vlastní unikátní fond regionální, balneologické a lékařské literatury. K dispozici má i zvláštní fond věnovaný porcelánu, jehož výroba má v regionu tradici. Řada z těchto unikátních publikací je přístupná pouze k prezenčnímu studiu. Právě k tomu by měla badatelna sloužit zájemcům z řad odborné i laické veřejnosti.

Spustit audio

Související