Asijské tržnice v Chebu prohledávali policisté. Hledali nelegální zboží a drogy

28. únor 2018 12:05
Zprávy

V areálech chebské tržnice Asia dragon bazar u Svatého kříže a tržiště Dragoun v Chebu zasahovali čeští a němečtí policie. Asistovali jim pracovníci České obchodní inspekce a zástupci Hasičského záchranného sboru. 

Policejní hlídky a inspektoři hledali především nelegální zboží, padělky značkových výrobků a drogy. Kontrola se odehrávala za mrazivého počasí. Přibližně polovina obchodníků své stánky uzavřela ihned, jak se na tržnici policisté objevili.

Do kontroly chebských tržnic se tentokrát zapojilo 35 českých policistů. Kvůli možným konzultacím přijela i hlídka ze sousedního Saska.

Kromě hledání drog se společně zaměřovali na kontroly cestovních dokladů. Policisté totiž při podobných akcích zjišťují, že nakupující cizinci u sebe často nemají nejen potřebné doklady k prokázání totožnosti, ale ani řidičské průkazy.

Asijské tržnice v Chebu prohledávali policisté

Na tržnici u hraničního přechodu Svatý kříž ihned po příjezdu policistů a inspektorů většina obchodníků své stánky uzavřela. A zboží zmizelo pod ochrannými plachtami. Otevřené, ale také opuštěné stánky zástupci České obchodní inspekce prohlíželi, závadné zboží dokumentovali a ukládali do připravených pytlů. Přímo na místě ale s novináři hovořit odmítli.

Podle údajů policie inspektoři při kontrole zabavili přes 500 padělků značkového zboží. Škoda na zabavených věcech přesahuje jeden milion korun.

Policisté v mrazivém počasí zkontrolovali více než 200 osob, návštěvníky tržnic a obchodníky. Pokuty udělovali především za nedostatky v dokladech a dopravní přestupky. Kontroly na příhraničních tržnicích mají pokračovat.

autor: zdt
Spustit audio