Armádní studium se prezentovalo v Sokolově, v areálu střední integrované školy

28. únor 2018 08:15
Zprávy

Ministerstvo obrany otevře v Sokolově od 1. září 2018 novou pobočku vojenské školy z Moravské Třebové. Do detašované třídy bude přijato 32 žáků oboru Elektrotechnika. Pobočka najde zázemí v moderním areálu Integrované střední školy technické a ekonomické.

O nabídce nového středoškolského oboru se mohli zájemci informovat v průběhu série prezentací armády. Jedna z nich se odehrála v areálu krajského vojenského velitelství v Karlových Varech - Staré Roli. Další prezentaci připravili zástupci armády přímo v areálu sokolovské střední integrované školy. Na zájemce čekalo mobilní rekrutační středisko. O studiu v něm informovali pracovníci vojenské školy i její studenti.

Účastníci sokolovské schůzky měli možnost nahlédnout do zázemí školy, která pro potřeby armády vyčlení celé jedno patro. S ohledem na potřeby vojenského vzdělávání a jeho vybavení. Žádné speciální úpravy ale zázemí školy potřebovat nebude. Část všeobecné výuky v nové třídě zajistí učitelé sokolovské střední integrované školy. Vojenské obory budou vyučovat armádní specialisté.

Ve školním roce 2018/2019 bude sokolovskou pobočku vojenské školy z Moravské Třebové navštěvovat 32 studentů. V dalších letech bude vojenská škola své sokolovské zázemí rozšiřovat a není vyloučeno, že kromě oboru elektrotechnik nabídne i další, pravděpodobně strojírenský obor.

Vznik nového středoškolského oboru je v regionu ojedinělou události. Na území Karlovarského kraje totiž nikdy v minulosti žádná střední vojenská škola studium nenabízela.  Vznik pobočky vojenské školy podporují zástupci Ministerstva obrany i Karlovarského kraje.

autor: zdt
Spustit audio