Architekt Hájek: Historická budova karlovarské keramky je zázrak, škola ale potřebuje nějaký progres

25. listopad 2021

Renomovaný architekt Petr Hájek je rodákem z Karlových Varů. Na svém kontě má řadu významných staveb a mimo jiné titul Architekt roku. Teď ho čeká mimo jiné i přestavba karlovarské „keramky“.

Stará školní budova karlovarské uměleckoprůmyslové školy v městské části Rybáře bude obklopená moderní prosklenou přístavbou. Alespoň podle návrhu architekta a karlovarského rodáka Petra Hájka to tak vypadá. Karlovarský kraj vybral jeho návrh na přestavbu budovy už v loňském roce.

„Snad nikoho to nenapadlo zbourat. Řekl bych, že dědictví z minula je rodinné zlato a ta kontinuita je základem úspěchu do budoucnosti. To, že to tady je, je zázrak. Určitě stojí za to usilovat, aby to tam zůstalo jako svědectví úspěchu. Nová budova tam ale musí být také, protože škola potřebuje mít nové prostory a nějaký progres, a to se nevejde do té původní budovy“ řekl k historickému objektu keramické školy Petr Hájek.

Jak bude přestavba historické budovy Střední odborné průmyslové školy keramické a sklářské v Karlových Varech vypadat a proč se pustil do studie vestavby koncertního sálu v Císařských lázních? Nejen to se dozvíte z rozhovoru!

Spustit audio