Aplikace upozorní na blokové čištění v Chodově. Mobilní rozhlas už mají stovky obyvatel

2. březen 2018 14:05
Zprávy

Ušetřit nepříjemnosti a pokuty za odtah vozidla může aplikace Mobilní rozhlas, kterou používá Chodov od loňského roku. Novinka totiž dokáže zájemcům rozesílat upozornění, v jaké ulici bude probíhat blokové čištění.

Lidé, kteří budou mít aplikaci ve svém chytrém telefonu, případně tabletu, tak budou moci v případě potřeby včas přeparkovat.

Podmínkou ideálního fungování Mobilního rozhlasu je správné nastavení telefonu, především pak v povolení upozornění aplikací. Jednotlivé typy přístrojů mohou vyžadovat rozdílná nastavení.

Mobilní rozhlas je určen jak pro mobilní telefony s operačním systémem Android, tak pro iOS. Více informací včetně videoprezentace naleznete na www.mobilnirozhlas.cz.

Mobilní rozhlas si už stáhly přibližně čtyři stovky obyvatel Chodova a zdarma tak dostávají městské aktuality, upozornění či kulturní tipy na víkend.

Získat Mobilní rozhlas je jednoduché. Umožňuje to anonymní základní registrace v aplikaci, kde není nutná adresa, jméno či e-mail. Kdo však má zájem o bonusové zprávy a směrované informace, může využít rozšířenou registraci.

Aplikace je registrována na Úřadě pro ochranu osobních údajů a splňuje zákonem daná ustanovení. Město údaje nebude a ani nemůže používat k jiným účelům než pro potřeby aplikace.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio