Zvířecí pěstouni. Dočasnou péči opuštěným zvířatům na Karlovarsku poskytuje spolek dobrovolníků

12. duben 2022

SOS zvířata v nouzi KV je uskupení dobrovolníků a aktivistů v boji za práva zvířat především na Karlovarsku. Nejedná se o klasický útulek. Péči o zvířata zajišťuje prostřednictvím takzvaných dočasek.

Spolek SOS zvířata v nouzi KV se zaměřuje na ochranu a záchranu zvířat ve městech a obcích. Nefunguje jako typický útulek, kde na jednom místě najdete hned několik desítek zvířat. Je založen na bázi dočasných péčí. „Každý z nás má určitý počet zvířat u sebe doma. Dá se to přirovnat k pěstounské péči,“ uvedla Marie Kliková, předsedkyně spolku na ochranu zvířat.

„Zvířátka se k nám dostávají v různých stavech, ze kterých se u nás většinou úspěšně dostávají. Sledovat je můžete na našich webových stránkách nebo sociálních sítích. Celou dobu hledají domov. Ve chvíli kdy jsou připraveni odejít do nových domovů, vítáme každého, kdo se takového zvířátka ujme a adoptuje si ho,“ upřesnila.

Jak opuštěným zvířatům pomoct? „Nabídkou nového domova, to je největší pomoc. Pak uvítáme veškerou finanční pomoc, protože jsme nezisková organizace, nebo materiální pomoc jako stelivo, krmivo a podobně. Veškeré kontakty najdete na našich webových stránkách,“ řekla předsedkyně spolku.

autoři: Tereza Švecová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio