Zeleninová pánev
recept podle paní Anety Benediktové
Zeleninová pánev
recept podle paní Anety Benediktové
Suroviny:
1 bílá ředkev
2 větší mrkve
1 větší pórek
1 růžičkovou kapustu
čerstvý zázvor
sojová omáčka v bio kvalitě
celozrnná rýže
olivový olej
Postup:
Bílou ředkev a mrkev omyjeme a očistíme kartáčkem na zeleninu. Spolu s pórkem nakrájíme na slabá kolečka. Růžičkovou kapustu zbavíme vrchních lístků a rozpůlíme. Na pánev dáme trochu olivového oleje a dobře prohřejeme. Přidáme ředkev, mrkev a chvíli restujeme. Potom přidáme pórek a růžičkovou kapustu a trochu nastrouhaného čerstvého zázvoru. Množství zázvoru záleží na každém (zhruba polévkovou lžíci) - chcete-li pokrm pikantnější – přidáme více. Necháme dalších 5 minut restovat a na konec přidáme trochu sojové omáčky. Opět podle chuti. Vše dobře promícháme.
Podáváme s kvalitní celozrnnou rýží, kterou uvaříme podle návodu. Můžeme připravit i s kousky masa (ryba, králík, krůta, kuře). V tomto případě nejdříve orestujeme maso.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka