Závod Runway Karlovy Vary láká běžce na karlovarské mezinárodní letiště

16. červen 2020 10:30

Organizátoři běžeckých závodů RunCzech letos nabídnou běžcům jedinečnou možnost zazávodit si na karlovarském mezinárodním letišti. Závodu Runway Karlovy Vary, který se uskuteční už o víkendu 27. - 28. června.

Běžci si tak po dlouhé době užijí startovní čísla s čipem a navíc běžně nepřístupné prostředí. V cíli na ně budou čekat také medaile. Hlavním závodem bude pětikilometrový Sunset Run, který začne 27. června ve 21 hodin. Během závodu se zřejmě setmí, organizátoři proto doporučují přinést si čelovku.

Následující den se na letišti uskuteční ranní Breakfast Run také na pět kilometrů. Pro nejmenší závodníky je pak připraven Bambini Run. Rodiny s dětmi se mohou zúčastnit tříkilometrového běhu s názvem dm Family Run.

„Účastníci se můžou těšit na bohatý doprovodný program a na vyžití pro celou rodinu. Navíc si budete připadat, jako když letíte na dovolenou. Své číslo si vyzvednete na check-inu, projdete kontrolním rámem ke gatu a po trase vás povedou letištní auta Follow me. Vše bude probíhat podle aktuálních nařízení vlády ČR,“ uvedl za organizační tým RunCzech Štěpán Hickl.

Registrace jsou už otevřené na webových stránkách. Kapacita běžců je ale na každý závod omezená. Organizátoři zároveň prosí, aby závodníci dorazili na místo připraveni, na místě nebude úschovna ani převlékárny.

autor: nkr | zdroje: Krajský úřad Karlovarského kraje , RunCzech
Spustit audio