Zapečené housky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny na 10 ks:

  • 5 housek
  • 200 g šunky nebo šunkového salámu
  • 50 g suchého salámu
  • 200 g strouhaného tvrdého sýra
  • 1 kelímek (200 ml) husté zakysané smetany
  • 2 polévkové lžíce nakrájených sterilovaných paprik
  • 2 polévkové lžíce nakrájených sterilovaných žampiónů
  • podle chuti koření na pizzu
  • trochu kečupu na potření housek

Postup:

Nejdříve zapneme troubu na180 °C. Poté rozkrojíme podélně housky na dvě poloviny a potřeme je kečupem. Šunku, salám, papriky a žampióny nakrájíme na drobné kostičky, vše dáme do misky, přidáme strouhaný sýr, smetanu, koření a promícháme. Touto směsí potřeme připravené housky, dáme je na plech a v předehřáté troubě je při180 °Czapékáme asi 10 minut.

Podáváme s čajem nebo k pivu či vínu.

Celková doba přípravy: cca 20 minut,