Zapečené housky
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny na 10 ks:
- 5 housek
- 200 g šunky nebo šunkového salámu
- 50 g suchého salámu
- 200 g strouhaného tvrdého sýra
- 1 kelímek (200 ml) husté zakysané smetany
- 2 polévkové lžíce nakrájených sterilovaných paprik
- 2 polévkové lžíce nakrájených sterilovaných žampiónů
- podle chuti koření na pizzu
- trochu kečupu na potření housek
Postup:
Nejdříve zapneme troubu na180 °C. Poté rozkrojíme podélně housky na dvě poloviny a potřeme je kečupem. Šunku, salám, papriky a žampióny nakrájíme na drobné kostičky, vše dáme do misky, přidáme strouhaný sýr, smetanu, koření a promícháme. Touto směsí potřeme připravené housky, dáme je na plech a v předehřáté troubě je při180 °Czapékáme asi 10 minut.
Podáváme s čajem nebo k pivu či vínu.
Celková doba přípravy: cca 20 minut,
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.