Zájem o očkování proti covidu-19 klesá. Některá očkovací místa v kraji končí

21. únor 2022 11:55

Kvůli nízkému zájmu o vakcínu proti koronaviru upraví Karlovarský kraj provozní dobu očkovacích míst. Změna zřejmě nastane začátkem března.

Zájem o očkování proti koronaviru v Karlovarském kraji klesá. Zatímco před měsícem podali zdravotnicí za den i 2000 dávek, teď jich je méně než 500. Karlovarský kraj i nemocnice proto upraví provozní dobu očkovacích míst. Některá vakcinaci ukončí.

„Mariánské Lázně už nám avizovaly, že skončí k 28. únoru. Předpokládám, že to samé se stane ve Františkových Lázních. Budeme očkovat v omezenou provozní dobu v těch největších očkovacích centrech ve třech městech. Zároveň předpokládáme, že ministerstvo zdravotnictví instruuje praktické lékaře, že očkování se postupně přesune k nim,“ potvrdil hejtman Petr Kulhánek zvolený za Starosty a nezávislé.

Postupně bude taky kraj reagovat na zájem o testy na koronavirus. I v tomto případě by mohla odběrová místa fungovat omezeně. „Testovací místa zatím zůstávají v provozu. Budeme ale také reagovat na ten zájem, který nemá tak významný propad jako u očkování. Na přelomu února a březn to budeme určitě přehodnocovat, zda nějaká zrušíme, nebo změníme otevírací dobu,“ dodal Kulhánek.

Spustit audio