Začíná festival Jeden svět. Projekce míří i do Karlovarského kraje

20. březen 2023

Je tady 25. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Letošní téma Cena bezpečí se promítne napříč celým programem, který míří i do Karlovarského kraje.

Festival představí 75 celovečerních dokumentů a 10 snímků ve virtuální realitě, nabídne debatní program s hosty z celého světa i filmy pro děti. Jeden svět proběhne ve 28 městech po celém Česku od 22. března do 2. dubna. Představí se také na několika místech v Karlových Varech, v Ostrově i Sokolově.

V karlovarském kině Drahomíra budou projekce určené pro školy. Letos je navštíví víc než 2600 žáků a studentů základních a středních škol. Podle organizátorů festivalu chce nejvíc škol vidět dokumentární snímek s názvem „Dívčí gang“. Vypráví příběh 14ti leté dívky, která má téměř milion sledujících na sociálních sítích. Bohatství a obdiv jsou ale vykoupené samotou, ale i výhružkami a napadáním. Po jednotlivých projekcích následují debaty s žáky a studenty.

Veřejné projekce festivalu Jeden svět pak začínají v pátek 24. března v divadle Husovka. Kompletní program najdete na www.jedensvet.cz/program.

Odstartoval 25. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Letošní téma Cena bezpečí se promítne napříč celým programem.

autoři: David Forst , nkr
Spustit audio