Záchranný kruh připravil projekt dopravní výchovy

14. leden 2011

Asociace Záchranný kruh Karlovy Vary, působící od roku 2005 v Karlovarském kraji, dokončila další interaktivní projekt . Jmenuje se Rizika silniční a železniční dopravy, a je určen především pedagogům a rodičům k výchově dětí a mládeže. Další informace od Dany Jelínkové.

Vzdělávací program obsahuje celkem 12 kapitol rozdělených na různá témata. Patří mezi ně například chůze po chodníku, přecházení silnice, jízda na kole nebo cestování vlakem či autobusy. Průvodci interaktivním projektem jsou dvě postavičky, pan Čára a paní .


Asociace už připravila regionální bezpečnostní portál určený veřejnosti. V loňském roce zahájila rozsáhlý interaktivní projekt Chraň svůj svět, chraň svůj život, který je zaměřený na ochranu dětí a mládeže před různými riziky.

Mezi projekty chystané Záchranným kruhem patří Centrum zdraví a bezpečí v Karlových Varech, který má služit hlavně školám, nebo záchranářský cvičný polygon u jezera Medard poblíž Sokolova. Polygon je určen pro výcvik profesionálních i dobrovolných záchranářů.

Spustit audio