Začala oprava Tovární ulice v Chodově. Přibude parkování, zeleň i dětské hřiště

21. srpen 2020 11:00

Rozbité chodníky, málo laviček i chybějící dětské hřiště - to vadí obyvatelům panelového sídliště v Tovární ulici v Chodově. Město už začalo s postupnou rekonstrukcí. V místě bude i víc parkovacích míst.

Zhruba půl století staré sídliště v Tovární ulici změní podobu. Předáním staveniště tam začala plánovaná a očekávaná revitalizace celé lokality.

Oprav se letos dočkají především chodníky, komunikace a parkoviště u Plzeňky. V místě zároveň přibydou další parkovací místa, projekt počítá přibližně se třemi desítkami nového stání.

Pokračovat se bude i příští rok

Práce začnou v průběhu několika dnů a jsou rozdělené do dvou etap. Tato první vyjde Chodov na devět milionů korun a hotovo má být do konce roku. Druhá bude pokračovat v příštím roce.

„Jsme připraveni i přes nepříznivou ekonomickou situaci najít dalších šest milionů, které půjdou do úpravy zeleně, na výsadbu nových stromů, lavičky, dětská hřiště a další podobná zařízení,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger s tím, že radnice bude na akci žádat o peníze z příslušného dotačního titulu.

Město podle něj připravuje obdobné projekty na revitalizaci i pro další chodovská sídliště. „Budeme se snažit je postupně realizovat v následujících letech,“ poznamenal starosta.

Do sídliště v Tovární ulici město investuje dlouhodobě. V minulých letech tam například nechalo vyměnit dešťovou kanalizaci, která chrání místo před přívalovými vodami.

autoři: Andrea Strohmaierová , Radim Jehlík | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio