Za školou Hlávkova v Aši vzniká moderní hřiště

7. červenec 2014

Zcela nové školní hřiště se buduje za školou v Hlávkově ulici v Aši. Stavba přijde na zhruba 8,5 milionu korun a dokončena bude letos na konci září.

Na pozemku za Hlávkovou školou vzniká sportovní areál s oválným hřištěm na in-line hokej, florbal a hokejbal, s možností provozování dalších sportů, například volejbalu, tenisu, nohejbalu či malé kopané.

Na hřišti budou i stanoviště některých atletických disciplín – vrhu koulí, skoku do dálky a sprintu na 60 metrů. Několik posilovacích strojů tu bude k dispozici rovněž seniorům.

V přístavbě u budovy školy vzniká sociální zařízení se sprchami, propojené s tělocvičnou. Hřiště budou moci využívat i žáci školní družiny, pro které se tu umístí také několik hracích prvků.

Sportovní areál bude v době výuky k dispozici žákům uvedené školy, v odpoledních hodinách pak ostatní veřejnosti.

Na projekt město Aš získalo dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad.

Stavební ruch není v těchto prázdninových dnech patrný jen na parcele za školou, ale i ve škole samotné, kde se pokračuje v postupné výměně oken. V tělocvičně a na chodbách probíhá rekonstrukce elektroinstalace a osvětlení, kompletní opravou také prochází laboratoř informačních technologií.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio