Vyrobte si podzimní věnec. Potřebujete korpus a to, co zrovna příroda dá

20. říjen 2023

Podzimně laděným věncem si můžete zkrášlit byt, vstupní dveře domu, možná se bude hodit i na blížící se Dušičky. 

Jak si vyrobit podzimní věnec ukázala květinářka Markéta Šindelářová. Podle ní se jako základ hodí i proutěný korpus, se kterým je méně práce. Pokud ale chcete mít věnec z živého přírodního materiálu, je nejlepším základem korpus slaměný.

Sokolnictví je láska na celý život, říká sokolník Milan Zaleš, který svůj koníček proměnil v zaměstnání a sokolnictví se profesionálně věnuje už rovných 30 let. V současné době je možné dravce získat pouze z umělého odchovu, všichni jsou totiž chránění. Někteří dravci jsou vhodnější pro ukázky sokolnictví, jiní pak jsou určeni výhradně pro lov.  Abyste mohli chovat dravce, musíte splnit celou řadu podmínek, v první řadě složit myslivecké a sokolnické zkoušky.

Téměř 9 tisíc svatebních oznámení už má sběratelka Monika Sladká ze Zbyslavi nedaleko Klatov. Je mezi nimi dokonce jedno přepsané - k svatbě nedošlo, ale bylo škoda krásného oznámení, a tak se jména snoubenců jen přeškrtla a přepsala.

V Hobby magazínu speciál se opět věnujeme tzv. laskavému minimalismu a v Houbařském okénku představíme čirůvku mýdlovou.

autor: Soňa Vaicenbacherová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio