Výrobce hudebních nástrojů ze západních Čech Akord Kvint získal významné ocenění

20. prosinec 2023

Přesně prvního prosince se uskutečnil v Obecním domě v Praze 28. ročník soutěže s názvem Českých sto nejlepších, kterou pořádá panevropská společnost Comenius. 

Spousta velkých a úspěšných společností a mezi nimi obrovské úsilí malé, rodinné firmy a tvrdá práce všech jejich spolupracovníků. Řeč je o obrovském úspěchu firmy ze západních Čech Akord Kvint, která se za třiceti letou existenci vypracovala ve světově uznávanou houslařskou manufakturu, která na začátku prosince získala cenu ve 28. ročníků soutěže Českých sto nejlepších. 

O historii společnosti Akord Kvint, konkurenci, soutěži i samotné výrobě více prozradil v rozhovoru s Davidem Forstem Petr Holiš, spolumajitel společnosti.

autoři: David Forst , nkr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.