Výlov rybníku Amerika u Františkových Lázní přilákal i letos stovky lidí

28. říjen 2024 10:05

Podzim je tradičním obdobím pro výlovy rybníků a rybáři z Mariánských Lázní tuto tradici pečlivě dodržují. Letos se poslední říjnovou neděli a pondělí koná velký výlov rybníku Amerika u Františkových Lázní, který už druhým dnem přilákal stovky návštěvníků. Ti si přišli nejen vychutnat podívanou na rybáře v akci, ale také zakoupit čerstvé ryby nebo výrobky z nich.

„Máme plán na 25 tun tržních ryb, a myslím si, že ho splníme. Po výlovu rybník znovu osadíme novými rybami,“ uvedl Tomáš Brabec, jednatel Rybářství Mariánské Lázně, které výlov organizuje. Během výlovu jsou hlavními úlovky kapři, líni, štiky, amuři i tolstolobici.

Rybník Amerika je největším rybníkem Karlovarského kraje a rozkládá se na ploše téměř 60 hektarů. Tento chovný rybník je součástí rozsáhlé rybniční soustavy, která se nachází v malebném lesoparku na okraji Františkových Lázní. Vedle rybolovu láká návštěvníky také romantická restaurace na břehu, postavená již v roce 1898, a menší zoologická zahrada. V oblasti se nachází také pláž a půjčovna loděk. Rybník je oblíbeným místem výletníků i díky výskytu vzácných vodních ptáků, kteří zde hnízdí.

Další výlovy jsou naplánovány například na rybníku Regent u Chodové Plané, kde se budou rybáři věnovat lovu 7. a 8. listopadu. Návštěvníci se opět mohou těšit na prodej živých či uzených ryb a další rybí speciality.

Spustit audio

Nejnovější zprávy