Vykolejený vlak u Lázní Kynžvart se podařilo odstranit

23. červenec 2020 09:35

Poškozený vlak RegioNova, který ve středu 22. července vykolejil u Lázní Kynžvart na Chebsku, se podařilo z místa nehody dnes dopoledne odstranit. Mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová řekla, že se nyní pracuje na obnovení poškozené trati.

Provoz by podle webu Českých drah měl být obnoven v 20:00. Doprava je nahrazena autobusy. „Poškozený vlak byl po kolejích odtažen pomocí jiného vlaku do depa v Plzni,“ řekla Rajnochová. Škody na vlaku jsou předběžně odhadnuty na dva miliony korun. Celkem škody zatím činí 5,5 milionu korun. Podle mluvčího Spávy železnic Marka Illiaše jsou poškozené výhybky i pražce.

Práce na obnovení trati potrvají minimálně do odpoledne. Vlak Regionova vykolejil u Lázní Kynžvart ve středu odpoledne. Osobní vlak Českých drah projel návěstidlo v poloze „Stůj“. Poškodil výhybky a následně oba vozy vykolejily.

Čtěte také

Ve vlaku jelo pět cestujících, několik osob se lehce zranilo. Tou dobou měl stanicí projíždět i vlak Pendolino. Zabezpečovací zařízení ale zafungovalo správně a Pendolino včas zastavilo. Cestující z Pendolina museli hasiči dopravit zpátky na stanici, nikdo z nich se nezranil.

Vyšetřování nehody mezitím pokračuje, a to jak ze strany policie, tak Drážní inspekce. Podle krajského policejního mluvčího Jakuba Kopřivy policie zadržela na místě jednu osobu. Policie vyšetřuje nehodu jako podezření z obecného ohrožení.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio