Volejbalové Karlovarsko zná i posledního soupeře pro Ligu mistrů

30. říjen 2020 14:00

Skupinu E nejprestižnější klubové soutěže volejbalistů doplní trojnásobní šampioni. Tým Itas Trentino prošel kvalifikací bez ztráty setu a ocitne se tak ve společnosti Karlovarska, Novosibirsku a Friedrichshafenu.

„Rozhodně to proti nim nebudeme mít jednoduché, protože udržet přihrávku s tak dobře servírujícím týmem pro nás bude hodně těžké,“ má jasno karlovarský kapitán Lukáš Ticháček.

Nejlepší tým loňského ročníku české extraligy tak v základní fázi soutěže narazí výhradně na mužstva, která v posledních patnácti letech Ligu mistrů alespoň jednou ovládla. Jednou byl dokonce sám přitom, když v roce 2007 pomohl k titulu německému Friedrichshafenu. O čtyři roky později zase nastoupil proti pozdějším šampionům z Trenta, tehdy s Janem Štokrem v sestavě.

„Že jsem hrál před deseti lety proti Trentu a Drobkovi (přezdívka Jana Štokra), to si vážně nepamatuju, omlouvám se. Jinak jsme teď viděli zápas Trenta proti Dynamu Moskva v té kvalifikaci, oni je úplně rozstříleli. Každého svého soupeře tlačí výborným servisem, mají dobrého nahrávače a opírají se především o univerzála Abdela-Azize,“ smál se zkušený nahrávač.

Karlovarští zakusí Ligu mistrů podruhé v historii klubu, do soutěže se vracejí po dvou letech

Tentokrát ale nastoupí volejbalisté Karlovarska v extrémně těžké pozici, poté co jim vládní nařízení znemožňuje užívat vnitřní sportoviště. S nejlepšími týmy planety se tak budou měřit po dlouhých týdnech hrubě nedostatečné přípravy.

„Podmínky máme teď nejhorší, protože všichni v Evropě ligové soutěže ještě hrají,“ srovnal Ticháček, který se chystá na svou dvanáctou sezonu v Lize mistrů. „My v tuhle chvíli už tři týdny nemůžeme do haly, a to nás znevýhodňuje, ať víme termíny, nebo je nevíme.“

Termínová nejistota ale zasáhla i samotnou Ligu mistrů. Evropská volejbalová konfederace CEV pod vlivem událostí okolo pandemie koronaviru stále nerozhodla o formátu hlavní soutěže. S velkou pravděpodobností ale dojde ke změně klasického modelu „doma-venku“, který nahradí systém turnajů. Je tedy možné, že se volejbalová Champions League do Karlových Varů letos vůbec nepodívá.

Vizitka soupeře Itas TRENTINO

Založení klubu: 2000

Mezinárodní úspěchy: 3x titul v Lize mistrů (2009, 2010, 2011); 5x titul na MS klubů; 1x titul v Poháru CEV (2019)

Domácí úspěchy: 4x titul v italské lize; 3x titul v Italském poháru; 2x titul v Superpoháru

Současné hvězdy: nahrávač Simone GIANNELLI; blokař Marko PODRAŠČANIN; univerzál Nimir ABDEL-AZIZ

Trenér: Angelo LORENZETTI

Česká stopa: Jan ŠTOKR působil v Trentu v letech 2010–2013 a 2016–2017 a pomohl týmu k triumfům v Lize mistrů i na MS klubů.

autor: Radim Jehlík | zdroj: VK ČEZ Karlovarsko
Spustit audio