Vepřové kotlety delikates

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové

Suroviny:

  • 4 vepřové kotlety s kostí po cca 200 g
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 30 g másla
  • 30 g sádla
  • 1 cibule
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička kaparů
  • 1 lžička polohrubé mouky
  • 250 ml zakysané smetany
  • sůl

Postup:

Kotlety otřeme vlhkým ubrouskem, lehce je naklepeme, osolíme, okmínujeme a potřeme utřeným česnekem. V kastrolu rozpálíme sádlo s máslem a připravené kotlety opečeme po obou stranách dozlatova.

Opečené vyjmeme, ve výpeku osmažíme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, přidáme hořčici, nakrájené kapary a vše zalijeme smetanou. Je-li omáčka příliš hustá, naředíme ji trochou vody. Vložíme zpět opečené kotlety a pod poklicí dusíme do měkka.

Přílohy: vařené nudle maštěné máslem, nebo brambory v různých úpravách, zeleninové saláty.

Celková doba přípravy cca 50 minut.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.