Vepřová kotleta s opečenou feferonkou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Hanky z Chebu

Suroviny:

600 g vepřových kotlet
4 lžičky kořenící směsi na steaky
50 g oleje
8 dlouhých sterilovaných mírně pálivých feferonek
2 lžíce másla
1,5 dcl bílého vína

Postup:

Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, posypeme po obou stranách kořením a necháme 10 minut odležet. Potom kotlety opečeme z obou stran, vyjmeme a na zbylém výpeku orestujeme feferonky. Orestované feferonky klademe na jednotlivé kotlety. Do zbylého výpeku přidáme 2 lžíce másla, zalijeme 1,5 dcl bílého vína, necháme přejít varem a šťávou přelijeme kotlety.

Příloha: vařené brambory, hranolky, krokety, rýže, zeleninový salát.

autor: posluchač