Vepřová kotleta s opečenou feferonkou
podle paní Hanky z Chebu
Suroviny:
600 g vepřových kotlet
4 lžičky kořenící směsi na steaky
50 g oleje
8 dlouhých sterilovaných mírně pálivých feferonek
2 lžíce másla
1,5 dcl bílého vína
Postup:
Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, posypeme po obou stranách kořením a necháme 10 minut odležet. Potom kotlety opečeme z obou stran, vyjmeme a na zbylém výpeku orestujeme feferonky. Orestované feferonky klademe na jednotlivé kotlety. Do zbylého výpeku přidáme 2 lžíce másla, zalijeme 1,5 dcl bílého vína, necháme přejít varem a šťávou přelijeme kotlety.
Příloha: vařené brambory, hranolky, krokety, rýže, zeleninový salát.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka