Ve Varech blokují řidiči okolí nemocnice, parkoviště nepomohlo

28. listopad 2012

V okolí karlovarské nemocnice zhoršují některá auta špatným parkováním dopravní situaci. Místo už monitoruje městská policie. Řidiči totiž nechtějí platit za parkování přímo u nemocnice, a tak využívají volná místa v blízkých ulicích. Strážníci zatím zasahují ve většině případech preventivně. Brzy se to ale změní.

První půlhodina parkování je v nemocnici zadarmo, každá další už stojí 20 korun. Například i při obyčejném vyšetření je ale tento velmi krátký, a tak se lidé snaží ušetřit a parkují v bezprostředním okolí zařízení.

Parkoviště pro návštěvníky nemocnice má přitom dostatečnou kapacitu kolem 60 míst. Další jsou určena pro handicapované. Za místa přitom musejí platit i zaměstnanci nemocnice. Výtěžek z parkování hodlá nemocnice používat například na údržbu komunikací a další opravy v areálu.

Složitá situace s parkováním je i kolem nemocnice v Sokolově. V tomto případě vyřeší situaci parkovací dům s kapacitou kolem stovky míst. Jestli bude i toto parkoviště zpoplatněno, zatím není jasné.

Spustit audio