Vánoční trhy a akce chystají v Karlovarském kraji větší města

26. listopad 2018 08:00

Větší města v Karlovarském kraji připravila na prosinec adventní trhy s doprovodným programem. V menších městech jde většinou o jednodenní akce. 

Největší vánoční trhy má už několik let Cheb. Dává na ně okolo pěti milionů korun. Letos by vánoční trhy mělo doplnit nové osvětlení, a to v dolní části náměstí, kde dosud chybělo. Město také opraví poškozené dřevěné stánky. Umělé kluziště na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad a občerstvení u něj budou v provozu až do Nového roku.

V Karlových Varech začnou letošní vánoční trhy 2. prosince rozsvícením vánočního stromu. Od loňska se odehrávají ve Smetanových sadech vedle třídy T. G. Masaryka. S ohledem na ruskou klientelu v lázních, která slaví Vánoce později, zde neskončí o Vánocích, ale trvají až do 6. ledna.

Do Sokolova opět zavítá přes 300 čertů

V Sokolově začne adventní program 30. listopadu příjezdem vánočního kamionu Coca Cola. Vánoční výzdoba se ve městě rozsvítí první adventní neděli, kdy také na Starém náměstí bude připravena světelná a ohňová show a následně koncert kapely Ready Kirken.

Na druhou adventní neděli město už počtvrté připravilo průvod čertů, kdy do města zavítá více než 300 čertovských masek. Součástí předvánočního programu ve městě bude dále například benefiční koncert Hudby hradní stráže a Policie ČR, vystoupení kytarového virtuosa Lubomíra Brabce nebo charitativní jarmark.

V Mariánských Lázních vystoupí Barbora Poláková, v Chodově waldsassenští čerti

Kolonáda v Mariánských Lázních ožije předvánočním programem mezi 6. a 9. prosincem. Prostor zaplní stánky s rozmanitým zbožím a adventními specialitami a vystoupí řada umělců i místních souborů a spolků. Mezi hlavní lákadla programu bude patřit například zpěvačka Barbora Poláková, Emma Smetana nebo Stan & Tonny Revival.

V Chodově na Sokolovsku se vánoční výzdoba rozsvítí už v pátek 30. listopadu. Součástí programu bude předání nového hasičského auta místnímu Sboru dobrovolných hasičů. Chybět ale nebude ani tradiční vánoční tržiště s možností ochutnat perník z partnerského města Chodova Waldsassenu. Na staroměstském náměstí také vystoupí waldsassenští čerti.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio