Vaječný velikonoční karbanátek

podle Ivo Růžičky, šéfkuchaře z plzeňského Švejk restaurantu

Suroviny pro 4 osoby:

8 vajec uvařených natvrdo
1 syrové vejce
120ml mléka
5dkg másla
1 větší cibule
2x houska nebo rohlík
strouhanka
sůl a pepř


Postup:

Housky nebo rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a necháme změknout.
Nakrájíme cibuli a osmahneme ji dozlatova na pánvičce. Uvařená vejce
oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a potom je společně s houskami semeleme
mlýnkem. Přidáme syrové vejce, osmaženou cibulku, dochutíme solí, pepřem a
přidáme strouhanku.Vypracujeme karbanátky, které pečeme buď "na přírodno" na másle nebo je obalíme v klasickém trojobalu..

Přílohy: pečivo, brambory