V Teplé se strhla vlna solidarity. Hasiči i veřejnost vozí policistům občerstvení na kontrolní stanoviště

16. únor 2021 14:30

Na hranicích okresů Cheb a Sokolov v Karlovarském kraji pokračují policejní kontroly. Stejně jako na Trutnovsku, platí v těchto okresech zpřísněná protiepidemická opatření. Policisté jsou na stanovištích 24 hodin denně, a tak se jim dobrovolní hasiči z Teplé na Chebsku rozhodli práci v mrazech zpříjemnit.

Horký čaj, kávu a k tomu bábovku nebo štrúdl rozváží dobrovolní hasiči z Teplé na Chebsku policistům na kontrolní stanoviště. Ta jsou umístěná na hranicích okresů Cheb a Sokolov, pro které platí zpřísněná protiepidemická opatření. Jedním z nich je i omezené cestování mezi okresy. Neustálou službu v silných mrazech chtěli dobrovolní hasiči policistům alespoň trochu zpříjemnit.

„Můj kolega mi volal, že když jsou tady ti policisté u nás nasazení, bylo by dobré jim v těch mrazech dovézt alespoň čaj. Tak jsme to udělali a opravdu byli rádi. Dělají svojí práci, musí tady být, tak se jim to snažíme nějak ulehčit,“ uvedl velitel dobrovolných hasičů v Teplé na Chebsku Karel Kyller.

 Policisté jejich pomoc vítají: „Vzorně se o nás starali celé čtyři dny, co jsme tady byli. V těchto podmínkách, v těch mrazech nám to strašně pomohlo a zvedlo nám to náladu.“ K hasičům se připojila i veřejnost. „Rozjela se tady vlna solidarity. Nejen my ale i místní lidé tam chodí s talíři, nosí čaj, kafe. Jsme sami překvapeni, jak ti lidé tady reagují,“ doplnil Kyller.

Více v reportáži:

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio