V srpnu začne v Chebu stavba nové cyklostezky na Dřenici

28. červenec 2020 12:00

Bezpečnější chůze do centra Chebu z části Švédský vrch i lepší jízda pro cyklisty – to vše bude po dokončení stavby cyklostezky ve směru do obce Dřenice. Práce začnou v srpnu.

Jedná se o úsek mezi Wolkerovou ulicí a ulicí Na Návrší. Podle vedení města půjde o složitou úpravu komunikace. Radnice za práce zaplatí zhruba 25 milionů korun a potrvají zhruba osm měsíců. Stavba bude spojena s omezením především pro řidiče. Provoz pod viadukty bude řízen semafory.

„Dojde k úplné proměně toho území. Chtěli bychom celou cyklostezku i chodníky vybudovat na straně směrem k nádraží a posunout silnici. Takže tím se celá ta lokalita promění,“ uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec.

Teď se jedná o zhruba 400 metrový úsek, do budoucna by radnice chtěla cyklostezku dovést až na Dřenici, kde je i městské koupaliště. „Samozřejmě bychom v budoucnu rádi cyklostezku přivedli až na Dřenici. Ale teď primárně se nám jedná o spojení města a Švédského vrchu, kde po demolici lávky mají občané poměrně komplikovaný přístup do zbytku města. Bohužel ty další etapy nám pak komplikují majetkoprávní vztahy. Hlavně to, že tam nemáme vykoupené pozemky. Takže je to záležitost dalších let,“ dodal Jalovec.

Více v rozhovoru:

autoři: Jitka Brožková , Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio