V sokolovské nemocnici vznikne nové Transfuzní dárcovské centrum. Sloužit bude i jako kontaktní místo pro dárce kostní dřeně

13. únor 2020 12:00

Sokolovská nemocnice chystá v letošním roce otevřít nové moderní Transfuzní dárcovské centrum. Nově vznikající transfuzní stanice bude sídlit v nevyužitých prostorách pavilonu C.

Vizualizace nového dárcovského centra v Sokolově

Transfuzní dárcovské centrum bude sloužit nejen pro odběry krve a krevní plazmy ale nově také jako registr dárců kostní dřeně. Sídlit bude v pavilonu C, kde má stávající Transfuzní oddělení své laboratoře a kanceláře. Samotné odběrové místo se dosud nachází mimo areál nemocnice asi pět minut chůze, to by se díky novému centru mělo změnit.

Několikanásobně se zde také zvyšší počet odběrových křesel. Jak informovala sokolovská nemocnice v tiskové zprávě, rozšíří se také provozní doba centra a objednat se k odběru bude možné přes online formulář na webu.

Do revitalizace a vybavení místností provozovatel nemocnice, společnost Penta Hospitals CZ, investuje několik milionů korun. Slavnostní otevření je plánováno na duben letošního roku.

autor: nkr | zdroj: Nemocnice Sokolov
Spustit audio