V Sokolově mají šikovné aranžéry a prodavače

13. únor 2014

V uplynulých dnech se v Plzni uskutečnil 18. ročník soutěže REGION 2014, která je zaměřena na prověření znalostí a dovedností studentů z odborných škol. Mezi přihlášenými soutěžícími zazářili studenti ze Střední školy živnostenské v Sokolově, kteří v jednotlivých disciplínách obsadili druhá a třetí místa.

Soutěž organizuje a hostí již několikátým rokem Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu. Ta se stala dějištěm akce, na níž se sjelo celkem 162 studentů z 31 odborných škol z celé České republiky a ze Slovenska. Jednotlivci i týmy zde mohli předvést své dovednosti, výtvarnou zručnost nebo jazykovou vybavenost.

Do soutěže se v oboru „Aranžér“ zapojilo celkem sedm středních škol, přičemž Střední školu živnostenskou ze Sokolova reprezentovali Miroslav Šíma, Jana Jetenská, Eliška Brandtlová, Denisa Dudyová, Alžběta Kováčová a Eva Prchalová. Studenti absolvovali několik soutěžních disciplín na téma „Svět je plný barev“. Úkolem bylo například naaranžovat výlohu s drogistickým zbožím v modré barvě či sešpendlit červené šaty do tanečních.

V oboru „Prodavač“ nebyla konkurence o moc menší. Do soutěže se přihlásilo celkem pět středních škol. Ze Střední školy živnostenské ze Sokolova se soutěžního klání zúčastnily Lucie Baladová, Michaela Ferková a Karin Pytelková. Studentky soutěžily v pěti disciplínách: v klasickém balení dárků, v balení dárku pro novorozeně, v balení dárku pro dívku a chlapce do tanečních a v aranžování výstavky s poradenskou službou.

Celkově se studenti umístili na skvělých druhých a třetích místech. Za své úspěchy jistě vděčí učitelům, kteří je do soutěže připravili, jmenovitě Haně Argmannové, Věře Karové a Antonínu Grafnetterovi.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio