V Sokolově mají novou policejní služebnu

22. leden 2020 09:00

Městská policie v Sokolově má novou služebnu. Nachází se v opravené nádražní budově a sloužit bude především strážníkům, kteří dohlížejí na bezpečnost a pořádek v problematické čtvrti u nádraží.

Nová policejní služebna se nachází v prvním patře nádražní budovy. Prostory si pronajala od Správy železnic sokolovská Městská policie, která je bude využívat společně s příslušníky státní policie. Podle místostarosty Sokolova Jana Picky nejde o služebnu, kde by byla trvala služba, ale spíš o denní místnost, tedy kancelář s vybavením a zázemím pro strážníky včetně parkovacího místa pro policejní vůz před budovou. 

Nádraží a okolí lidé ve městě vnímají jako problémovou lokalitu, necítí se tam bezpečně, přestože tam dochází k nejméně krádežím a přepadením, právě častější pohyb strážníků by měl podle místostarosty Jana Picky tu situaci zlepšit. Město samozřejmě využilo i toho, že je nádražní budova nově opravená a ty prostory tam byly k dispozici, dodal.

Podle vedení města se počet strážníků vznikem nové služebny zvyšovat nebude, v Sokolově je jich teď 15. Nové prostory budou využívat ti strážníci, kteří mají právě oblast okolo nádraží na starosti. Díky nové služebně by měli být v této oblasti víc vidět, protože jejich pochůzky budou častější a nemusí se například vracet na hlavní služebnu, která je v budově městského úřadu. 

autoři: Monika Červená , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio