V přírodním divadle v Lokti finišuje výměna hlediště

6. květen 2013

V Lokti finišuje výměna modřínových laviček v přírodním divadle pod hradem. Radnice do výroby a instalace investovala skoro milion korun. Na nové sezení vytěžila 200 kubíků dřeva z vlastních lesů.

Ačkoli dřívější lavice z masivního dřeva nahrazují sedadla, míst v hledišti neubude. Hlediště unikátního amfiteátru by mělo být dokončené do první akce letošní sezony. Ta se uskuteční 24.května. Podle vedení města jde vše podle plánu.

Vzhledu amfiteátru odpovídají i nové sedačky. Každá je vyrobena z jednoho kusu mohutného kmenu, a to i s opěradlem. Další opravy přírodního divadla v Lokti by měly pokračovat po sezoně. Stát mají okolo jednoho a půl milionu korun.

Podle vedení města by se letos ještě měl vyčistit svah k silnici k amfiteátru a skály nad ním. Větší opravy se chystají zřejmě na příští rok. Půjde především o rekonstrukci jeviště, které je značně poškozené a neodpovídá současným požadavkům na velké koncerty, které se v amfiteátru pravidelně odehrávají.

Pod loketským hradem se letos chystají koncertovat například Vladimír Mišík, Lucie Bílá, No Name, J.A.R. nebo Monkey Business. V amfiteátru se ale konají i divadelní představení, letos to bude například muzikál Johanka z Arku nebo Veselé paničky windsorské. Nejbližší akcí bude koncert slovenské skupiny Horkýže Slíže, který se uskuteční 24. května.

autor: Pavla Sofilkaničová
Spustit audio