V Plzni začala výstava „Jaro v alpinu 2017“

V pořadí 43. výstava „Jaro v alpinu“ probíhá od 4. do 12. 5. v zahradě Gymnázia na Mikulášském náměstí v Plzni.

Největším tahákem výstavy je naučný záhon „Dědictví českých zahradníků“, který se během 2 let své existence úspěšně rozrostl. Najdete tam např. tzv. Jelínkovy azalky, Fritscheho smrk Picea omorika Pendula Sněžná, rostliny z Výzkumného ústavu Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví v Průhonicích a řadu jiných. „Připravili jsme 9 naučných tabulí, ty rozvěsíme přes léto, takže na podzim by měl být tento projekt definitivně dokončen,“ říká předseda plzeňského Alpinum klubu Karel Lumerding.

Návštěvníci tentokrát neuvidí kvést další chloubu zahrady, vistárii, protože květy v dubnu pomrzly. „Počasí nám letos nepřeje, za dobu, co se na výstavách podílím, jsme tohle ještě nezažili,“ konstatuje Karel Lumerding. Zahrada ale nabízí spoustu jiných pěkných a zajímavých rostlin, členové Alpinum klubu se starají o trilia, čarovějníky, bonsaje a další.

Výstava „Jaro v alpinu 2017“ má otevřeno denně od 9 do 19 hod. Součástí je prodej rostlin, který bude zájemcům k dispozici ještě v sobotu 13. 5. od 9 do 12 hod.

Spustit audio