V Ostrově začne oprava ulic Štúrova a Palackého

27. březen 2018 11:10
Zprávy

V Ostrově letos začnou opravy ulic Štúrova a Palackého a příští rok Májové ulice. Budou mít celkem pět etap a stát budou 35 milionů korun. V letošním roce město do úprav těchto ulic investuje asi 17 milionů.

Vedení města rozhodlo, že letos uskuteční dvě etapy, a to opravy ulic Štúrova a Palackého. „Součástí jsou dopravní stavby - nová komunikace, chodníky, zelené plochy a to, co souvisí. To znamená ještě veřejné osvětlení a nějaké přeložky," popsal plány vedoucí odboru investic městského úřadu v Ostrově Jiří Šuster.

Stejné práce by se měly týkat i Májové ulice v dalších třech etapách, které jsou zatím naplánovány na příští rok.

Řidiči se budou muset připravit na řadu dopravních omezení. V některých fázích bude stavba průjezdná pouze pro vozidla integrovaného záchranného systému. „Bude tu velký problém ohledně zásobování, například školky nebo některých soukromníků. I toto bude muset zhotovitel v průběhu stavby zajistit," doplnil Šuster.

Rekonstrukce zmíněných ulic bude letos největší akcí na silnicích v Ostrově a celkově bude patřit k největším investicím města. Už nyní se pracuje také například na výstavbě komunitního domu pro seniory za 11 milionů korun.

Celkově město se 17 500 obyvateli plánuje letos investice asi za 83 milionů, což je asi pětina rozpočtu Ostrova.

zdroj: ČTK
Spustit audio