V Ostrově dokončují rekonstrukci malých bazénů na koupališti

29. květen 2020 12:00

V Ostrově dokončují rekonstrukci dvou malých bazénů na městském koupališti. Výměna ocelové vany s novou technologií vyjde město na 15,2 milionu korun. Do konce května by měly být malé bazény napuštěny a mělo by začít testování technologie.

Otevření je naplánováno na 8. června. Rekonstrukce, která začala na podzim, se týkala brouzdaliště a malého výukového bazénu a jejich okolí.

„Vznikly tam i nějaké vícepráce, například doplnění toho projektu o digitální řízení celého systému, aby obsluha nemusela chodit do strojovny. Budou mít k dispozici tablet, kde přehledně uvidí všechny části technologie a s tím i souvisí automatické měření teploty v bazéncích," řekl místostarosta Marek Poledníček.

Informace o teplotě vody tak budou mít návštěvníci k dispozici u vstupu do koupaliště a na webových stránkách.

Studie na opravu velkého bazénu je hotová, připravuje se projektová dokumentace

„Velká plocha bazénu bude rozdělena na několik zón, kde bude zóna pro aktivní plavce, oddělená pětadvacítka, pak tam bude část relaxační s masážními prvky a pro mladé tam budou hrací prvky a dopadiště z tobogánu," uvedl Poledníček.

Následovat by měla také rekonstrukce zázemí koupaliště. Starý objekt se zbourá a postaví se nový s občerstvením i šatnami, kam by se pak měla přesunout také sauna a objekt by pak měl být využitelný celoročně.

autor: Radim Jehlík | zdroj: ČTK
Spustit audio