V oblasti zaniklé osady Königsmühle začíná třídenní landartový festival

23. srpen 2019 12:00

Kovářská v oblast zaniklé osady Königsmühle hostí 8. ročník festivalu sudetského landartu. Přírodní galerie pod širým nebem nabídne výstavu dobových fotografií, hudební i divadelní program a řemeslné workshopy.

Pravděpodobně poslední ročník landartového festivalu, kde se schází návštěvníci z Čech a Německa, aby si společně užili takzvaný sudetský landart hostí od pátku 23. srpna zaniklá osada Králův Mlýn.

„V Königsmühle se potkávají Češi a Němci v poklidu a vstřícnosti. Atmosféra setkání uprostřed přírody a vyhasínající historie, kterou s pietou oživujeme, vytváří specifické davové naladění, které je velmi těžké popisovat. Prostě to musíte zažít sami,” zve k návštěvě této netradiční akce zakladatel festivalu Petr Mikšíček.

Celé údolí se během festivalu stává uměleckým dílem. Vystoupí zde kapela Zrní, Aid Kid a Kittchen Jaromíra Konečného, Západočeské divadlo Cheb. Návštěvníci si mohou vyzkoušet stone-balancing nebo labyrintovou meditaci.

Vstupenky je možné zakoupit prostřednictvím sítě GoOut, nebo na místě. Podrobný program včetně představení všech vystupujících umělců najdete na facebookových stránkách.

autoři: nkr , Lucie Nemešová
Spustit audio

Související