V novém areálu složek IZS v Ostrově začaly první přípravné práce na stavbě

24. listopad 2016

V rostoucím areálu složek integrovaného záchranného systému v Jáchymovské ulici v Ostrově probíhá zasíťování pozemku a úpravy terénu. Termín dokončení stavby byl prodloužen z původního 31. října do konce letošního roku.

K prodloužení stavebních prací došlo z důvodu komplikací s vybudováním přeložky elektrického vedení. Dalším důvodem zdržení prací byly nevyhovující geologické podmínky u budoucího vjezdu do areálu.

V těchto týdnech tak na staveništi dochází ke kompletní přípravě plochy, k vybudování vodovodní přípojky, dešťové i splaškové kanalizace a odvodnění celého prostoru. Zbudována bude také retenční nádrž, veřejné osvětlení a dva vjezdy na Jáchymovskou ulici.

„Zpoždění stavby ze strany města by ale nijak nemělo ovlivnit dostavbu budovy krajské zdravotnické záchranné služby, kterou v areálu realizuje Karlovarský kraj a dokončena by měla být na jaře 2017," říká místostarosta Libor Bílek.

V ostrovském areálu složek IZS vyroste kromě objektů krajské záchranky a profesionálních hasičů také zázemí pro dobrovolné hasiče a městskou policii.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio