V netradiční podobě se o víkendu uskutečnil 52. ročník lyžařského přejezdu Krušných hor

25. leden 2021 09:40

Tradiční setkání klubu českých turistů nazvané Přejezd Krušných hor má za sebou 52. ročník. Kvůli současné situaci v zemi se ale odehrál úplně jinak než v minulosti.

Železniční nádraží v Sokolově zažilo o víkendu zajímavý okamžik. Jeho první nástupiště se stalo místem, kde neoficiálně začal 52. ročník Přejezdu Krušných hor, tradiční akce Klubu českých turistů. Zatímco v minulosti na setkání přijížděly stovky lidí, tentokrát se zúčastnili pouze skalní vyznavači jízdy v bílé stopě.

Žádné oficiální začátky, žádné společné zpívání s kytarou a velké oficiality. Přesně tuto podobu turistického setkání pořadatelé nakonec připravili. „Letošní 52. ročník jsme nazvali podtitulem covidový. Abychom nepřerušili tradici, tak jsme to vyhlásili jako individuální trénink jednotlivců, s tím že si každý vyzvedne odznak, diplom a pojede sám za sebe,“ přiblížil letošní ročník Ladislav Zoubek, organizační šéf Přejezdu Krušných hor. 

Pravidelní účastníci minulých ročníku zpravidla každý rok absolvovali trasu z Kraslic do severočeského Chomutova. Na společných přejezdech Krušných hor se turisté potkávají od roku 1970.

Více v reportáži:

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio