V Nejdku vznikl velký workoutový a parkourový areál

22. listopad 2018 11:00

Jedinečné propojení streetworkoutu a parkouru nabízí nový sportovní areál, který v Karlovarském kraji právě otevřelo město Nejdek. Sportovcům přináší nejmodernější cvičební prvky pro venkovní cvičení.

Sportoviště slavnostně otevřela starostka města Ludmila Vocelková společně s místostarostkou Pavlínou Schwarzovou. Otevření doprovázela exhibice významných českých workoutových atletů pod vedením nejúspěšnějšího tuzemského streetworkoutera Petra Skokana. Veřejnost mohla, během exhibice, konzultovat správné provedené cviků s profesionály.

Hřiště se nachází  přímo v centru města u náměstí Karla IV., před základní školou. Sportovcům přináší nejmodernější cvičební prvky pro venkovní cvičení –  streetworkout. Je ojedinělé tím, že kromě streetworkoutových prvků nabízí i cvičební prostor pro dnes tak populární parkour.

Velké sportoviště má přes dvě stě metrů čtverečních. Počtem prvků jako jsou hrazdy, bradla, žebřiny, lavice, horizontální žebříky či prolézačky se řadí k nejkomplexnějším hřištím tohoto druhu v Karlovarském kraji.

Na své si přijdou teenageři i senioři

Hřiště je určeno pro všechny, kteří si chtějí zacvičit vahou vlastního těla na čerstvém vzduchu – teenagery, jejich rodiče i aktivní seniory. Využití v něm najdou samozřejmě pakouristi. Všichni ocení měkký a bezpečný povrch dopadové plochy. Na přípravě hřiště se podíleli nejlepší tuzemští workouteři, kteří připomínkovali návrh a testovali jeho prvky.

„Jsme velmi rádi, že jsme v našem městě mohli otevřít tak moderní hřiště, které nabízí možnost populárního cvičení s vlastní vahou, ale také dnes velmi oblíbený parkour,“ uvedla starostka města Nejdek Ludmila Vocelková.

Česká značka RVL13, která hřiště vybudovala, je největším evropským výrobcem streetworkoutových parků. Vyrábí certifikovaná hřiště venkovní, vnitřní, a také sportoviště, která vycházejí vstříc starším občanům a hendikepovaným. Všechna hřiště RVL13 jsou bedlivě testována, certifikována a splňují nejvyšší bezpečnostní a kvalitativní požadavky.

autoři: nkr , Hana Vyhnálková | zdroj: Filip Poštulka (RVL13)
Spustit audio