V městské knihovně v Sokolově vznikly komunitní záhony pro veřejnost

17. květen 2023 11:15

I na městském sídlišti mezi paneláky se dnes dají pěstovat vlastní plodiny. Třeba lidem v Sokolově to umožňují komunitní záhony, které tam teď vznikly v areálu městské knihovny.

S konceptem komunitních záhonů teď nově přišla městská knihovna v Sokolově. Za finanční pomoci města nechala na své zahradě ve Slavíčkově ulici vybudovat několik dřevěných truhlíků. Přihlásit se o ně můžou především senioři nad 65 let nebo děti, kteří knihovnu využívají. Zájem o pěstování vlastních plodit je mezi lidmi ze Sokolova vysoký.

„Je to určeny pro seniory, ale protože pobočka funguje jako dětská, máme v plánu dát mezigenerační soužití. Seniorům by pomáhali dětští čtenáři, a senioři by jim zase ukázali, jak se pěstují rostliny,“ uvedla ředitelka knihovny Daniela Drobečková.

Město za stavební práce zaplatilo 250 tisíc korun. „Je tady určitě na místě vyzdvihnout práci Sokolovských technických služeb, protože ta realizace byla v řádu čtyř týdnů komplet se vším,“ doplnila starostka Sokolova Renata Oulehlová z hnutí ANO.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio