V Lokti by kraj mohl začít nabízet středoškolský obor uměleckého směru

10. prosinec 2018 13:00

Karlovarský kraj zvažuje budoucí využití Střední průmyslové školy v Lokti. Jedním ze záměrů je zavést v Lokti obor uměleckého směru, aby studenti neodcházeli na konzervatoř do Plzně nebo do Prahy.

„Jsme toho názoru, že obor uměleckého směru do královského města Lokte patří a škola takového typu v kraji dlouhodobě chybí. Samozřejmě jde zatím jen o myšlenku, kterou je zapotřebí rozvést do podrobností a jednat o ní s vedením Lokte, zmapovat zájem, prověřit možnosti vytvoření zázemí pro studenty a pedagogy,“ uvedl krajský radní Jaroslav Bradáč.

Kraj zvažoval i další možnosti, například obnovit v Lokti technické obory, které tam bylo možné studovat v minulosti:„Všichni víme, že zájem o studium těchto oborů na loketské průmyslovce postupně klesal, a je otázka, jestli by se je podařilo naplnit. Přemýšleli jsme o tom, že by mohlo jít o některé technické obory, které se v současnosti vyučují na ISŠTE Sokolov.“

Plánuje se také zvýšení počtu studentů policejní školy

„Vedení Sokolova ale deklarovalo, že i když by se do budoucna rozrůstaly aktivity ISŠTE související s otevřením pobočky policejní a vojenské školy, město to bude aktivně řešit,“ upřesnil radní.

Poprvé zasednou studenti oboru Strojírenství střední vojenské školy do lavic na Integrované střední škole technické a ekonomické (ISŠTE) Sokolov od příštího školního roku 2019/2020. V plánu je také zvýšení počtu studentů policejní školy, v příštím roce by se měly naplnit dvě třídy prvního ročníku. 

autor: nkr | zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio