V Kraslicích vzniknou nové sociální byty

20. květen 2019 10:00

Město Kraslice vybuduje v objektu v ulici Pod Nádražím čtyři nové sociální byty. Určeny budou především pro obyvatele ve finanční nouzi, například pro samoživitelky s dětmi a seniory.

Do výstavby investuje 10,6 milionu korun, větší část by se městu měla vrátit prostřednictvím evropské dotace, řekl starosta Kraslic Roman Kotilínek: „Realizujeme výstavbu několika sociálních bytů, které budou spojené i se zázemím pro terénní pečovatelskou službu, kterou jsme mimochodem také posílili, takže nově máme o několik pečovatelek navíc. Chceme seniorům zajistit patřičný komfort, který si zaslouží.“ 

Nově vybudované byty město nabídne obyvatelům jako nájemní, o jejich přidělení bude rozhodovat městská rada. „Budou určeny především pro obyvatele, kteří se ocitli v nějaké krizové situaci. Pro občany, kteří dlouhodobě nemají finance na standardní bydlení, máme k dispozici ubytovnu. I tam letos vybudujeme dvě nové bytové jednotky,“ doplnil starosta.

Výstavba sociálních bytů bude letos v Kraslicích jednou z velkých investic. Letos jich má město v plánu několik, celkem chce investovat až 80 milionů korun. Na předfinancování akcí si město vezme úvěr, převážnou část by ale následně mělo splatit z přijatých dotací.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio