V Karlových Varech začnou odchytávat kočky a holuby

24. leden 2014

Regulační odchyty toulavých koček budou probíhat v průběhu měsíce února v Karlových Varech. Vytipovány byly dvě lokality s vyšší výskytem toulavých koček, jedná se o Luční vrch a vnitroblok v Horově ulici. Odchyt bude provádět městská policie.

Po odchytu do klece a následné kastraci a ošetření v ordinaci veterináře budou kočky vráceny zpět na místo odchytu. Radnice apeluje na občany města, aby zejména v uvedených lokalitách toulavé kočky nekrmili a nekomplikovali průběh akce. V případě vyššího výskytu (5 a více) toulavých koček v jiných lokalitách mohou občané vznést podnět k jejich odchytu prostřednictvím technického odboru karlovarského magistrátu.

V současné době probíhá na území Karlových Varů regulační odchyt holubů. Rozmístěno bylo celkem 9 odchytových klecí v lokalitách města se zvýšeným výskytem holubů (Tržnice, nemocnice, Čertův ostrov, náměstí 17. listopadu, Školní ulice, Růžový Vrch, Divadelní náměstí, I.P. Pavlova, náměstí Dr. Horákové). Také v souvislosti s touto regulací vedení města apeluje na občany, aby holubi nekrmili.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio